Atelierele și expoziția de la Slobozia

În 25 și 26 septembrie a debutat la Slobozia ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE, proiect marca Asociația Volum Art, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, realizat cu sprijinul KAUFLAND România, sponsor principal, și al partenerilor NORSENSUS Mediaforum Norvegia și Muzeul Municipiului București.

ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE este un proiect de educație nonformală și alternativă adresat copiilor cu vârste între 10 și 17 ani din Alexandria, Slobozia, Turnu Măgurele, Oltenița, Urziceni și Mizil, care a început în mai 2021 și se va desfășura până în octombrie 2022. Prin intermediul benzilor desenate și al poveștilor ilustrate, copiii din cele șase comunități vor căuta soluții pentru combaterea poluării cu plastic, una dintre cele mai serioase amenințări la adresa mediului și climei.

Șase orașe, zece școli, peste o sută de copii participanți, zece profesori, cinci traineri, șaizeci de ateliere de bandă desenată și storytelling, șapte expoziții – așa arată proiectul în cifre. Mai mult de atât, este o incursiune în imaginația copiilor care sunt stimulați să lucreze în echipă, să găsească soluții pentru combaterea poluării cu plastic, să le transpună vizual, să își dezvolte gândirea critică. Împuternicirea lor este un instrument sustenabil pentru dezvoltarea pe baze sănătoase a comunităților locale.

 

ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE a reunit la primele două ateliere 31 de copii cu vârste între 10 și 18 ani de la Școala Gimnazială ”Sfântul Andrei” și Liceul Pedagogic ”Matei Basarab” coordonați de profesoarele Maria Popescu, Sorina Elena Vasluianu și  Anca Barbu. Copiii au fost îndrumați de trei trainer implicați în proiect: Alin Ivan și Aneli Munteanu, pentru incursiunea în lumea benzilor desenate, și Ana Agopian, care le-a descifrat tainele scrierii creative.

Click here to change this text

Leave a Reply

Your email address will not be published.