Super eroii din Turnu Măgurele care luptă pentru o lume cu #plasticzero

În 23 și 24 octombrie a ajuns la Colegiul Național Unirea din Turnu Măgurele ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE, proiect marca Asociația Volum Art, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, realizat cu sprijinul KAUFLAND România, sponsor principal, și al partenerilor NORSENSUS Mediaforum Norvegia și Muzeul Municipiului București.

ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE a reunit la primele două ateliere 24 de adolescenți cu vârste între 14 și 17 ani de la Colegiul Național Unirea, coordonați de profesoara Adelina Els. Adolescenții au fost îndrumați de trei traineri implicați în proiect: Alin Ivan și Anna Florea, pentru incursiunea în lumea benzilor desenate, și Iulia Rugină, care le-a descifrat tainele scrierii creative. Ghid în universul dezvoltării durabile și al combaterii poluării cu plastic le-a fost Roxana Crișan.

Dimineața zilei de 24 octombrie a fost una plină de entuziasm, creioane ascuțite, minți curioase, întrebări peste întrebări, toate în căutarea de soluții pentru o lume cu #plasticzero. Colectarea selectivă a deșeurilor a stârnit chiar și dezbateri, iar exemplele de economie circulară au fost primite cu mult interes.

Suntem copleșiti de interesul, entuziasmul și creativitatea adolescenților de la Colegiul Național Unirea și așteptăm cu nerăbdare primele lor propuneri😊.

Ce urmează? Alte patru ateliere în Turnu Măgurele, în care personajele și poveștile se vor contura și vor prinde viață. Eroii vor găsi soluții pentru o lume capabilă să își satisfacă nevoile PREZENTului fără a compromite capacitatea generațiilor din VIITOR de a-și satisface propriile nevoi. Și poate ne vor inspira și pe noi, adulții, să devenim mai responsabili și să avem mai multă grijă de lumea pe care o lăsăm moștenire copiilor noștri.

Incursiunea ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE în oraș va culmina cu o expoziție, la o data care va fi anunțată ulterior. Cu acest prilej părinții, cetățenii orașului, reprezentanții autorității locale vor fi invitați să aprecieze lucrările copiilor participanți și să și să se lase inspirați de soluțiile creative ale copiilor pentru combaterea poluării cu plastic și, de ce nu, să implementeze politici și soluții concrete în această direcție.

După încheierea activității în Turnu Măgurele, echipa se va îndrepta cu ateliere similare spre celelalte orașe incluse în proiect – Alexandria, Oltenița, Urziceni și Mizil.

Atelierele se vor desfășura fizic sau online, în funcție de ecoluția contextului pandemic, și vor respecta toate normele de siguranță și igienă impuse de actuala situație. Echipa proiectului (angajați și traineri) este vaccinată anti-COVID 19.

Ne puteți urmări în social media unde proiectul și fiecare atelier vor fi documentate prin povești, fotografii și video pe pagina de Facebook a proiectului